Tsopikloni on nopeavaikutteinen nukahtamislääke, joten se tulee ottaa juuri ennen nukkumaanmenoa (vaikutus tulee noin 15-20 minuutissa). Tsopiklonin ottaminen tulisi ajoittaa siten, että lääkkeenoton jälkeen olisi mahdollista nukkua esteettömästi 7-8 tuntia heräämisen jälkeisen tokkuraisuuden ehkäisemiseksi.

Tsopikloni soveltuu vain tilapäiseen käyttöön, koska se aiheuttaa riippuvaisuutta. Hengitysvaikeudet, maksan vajaatoiminta sekä myesthenia gravis voivat olla esteitä lääkkeen käytölle. Tsopiklonin kanssa ei myöskään saa käyttää alkoholia.

HUOM! Tarkistathan lääkkeiden kohdalta sopivuuden itsellesi joko apteekista tai lääkäriltä! Otathan huomioon myöskin että kaikki lääkkeet eivät sovi kaikille, ja että lääkkeillä on myöskin yhteisvaikutuksia.

Information Käytetään sairauksiin

Ei tietoa

Information Käytetään oireisiin

Ei tietoa

Keskustelu

1_s

Anonyymi
12. heinäkuuta

Imovane ei tehoa kun jou nousemaan useaan kertaaan yöllä

13_s

TriDoc
12. heinäkuuta

Imovane kuuluu ns. lyhytvaikutteisiin unilääkkeisiin, joiden pääasiallinen vaikutus on tarkoitettu nukahtamiseen eikä vaikutusaika käytännössä kaikilla yllä aamuyön tunteihin vaan lääkityksestä huolimatta esiintyy aamuyön heräämistä. Jos aamuyön herääminen on pitkittyneenä ongelmana olisi unilääkkeen valinta ehkä suunnattava pidempiaikaisesti vaikuttaviin unta antaviin lääkkeisiin. Unilääkitystä suunniteltaessa olisi hyvä aloittaa aina alimmasta vaikuttavasta annoksesta, koska ylilääkitys aiheuttaa mm. aamuväsymystä. Unilääkkeen vaikutusta voi tehostaa myös säännöllisellä ulkoliikunnalla ja jopa tämän kautta pärjätä joissain tapauksissa ilman lääkitystä.

1_s

Anonyymi
2. maaliskuuta

Äitini on käyttänyt Imovanea ainakin 3 vuotta, eli varmastikin liian pitkään. Annostus 1 tabl. Herää 3 tunnin kuluttua ja sen jälkeen on juonut lasillisen kotiviiniä. Liekö syynä tämä coctail, mutta äiti on nuokkunut koko seuraavan päivän. Hankimme äidille Melatoniinia, mutta ei ainakaan heti tullut toivottua tulosta.

1_s

Anonyymi
2. maaliskuuta

Mitäköhän melatoniinia hankitte äidillesi ?
Terveyskaupasta ? Se ei oikein tehonnut omalla kohdallani, mutta myöhemmin lääkärin reseptillä saatu Circadin tehosi hyvin.

Uniongelmat on monimutkainen vyyhti, joiden aiheuttajat voivat olla monimutkaiset.
Mikään pilleri tai ulkoilu, mikä on sinänsä aina hyvä asia, ei ehkä auta.
Taustatekijät pitäisi selvittää itse kunkin.
Kysyä itseltään: Miksi en nuku ?
Mikä minua valvottaa ?
Syyt ovat usein syvällä.
Ne pitää hoitaa pois päiväjärjestyksestä.
Se auttaa parhaiten.
Sillä välillä lääkkeet ja kaikki ulkoiluapukeinot ja muut luonnonmenelmät ovat oikein hyvä apu, mutta ei se ydin kuitenkaan.
Pitää mennä rehellisesti ja rohkeasti siihen ytimeen sydämessään.
Joskus se vaatii myös paljon voimia, omien asioitten analysoimista ja
jaksamista.
Lääke ei ole mikään "sormien napsautus" mikä parantaa hetkessä kaiken lopuksi ikää.
Se voi lieventää oireita vähäksi aikaa, mutta ei useinkaan poista varsinaista syytä.
Melatoniini kohdallani auttoi yhteen unettomuuden syyhyn,
joka oli seuraus toisesta asiasta, mutta työstän asiaa kokonaisuutena eteenpäin edelleen.
Hyviä unia kaikille unettomille ja pohdiskelua syyn löytymiseen !
Se on avain hyviin uniin.

1_s

Anonyymi
8. maaliskuuta

Saimme Melatoniini reseptin terveyskeskuslääkäriltä, mutta se ei ollut Circadinia. Purkki oli valkoinen ja siinä luki vain Melatonin 1mg. Mutta kiitos vihjeestä voimme kokeilla Circasinia.