Humalog, Novorapid ja Apidra ovat synteettisiä ihmisinsuliinin johdoksia. Humalog sisältää lisproinsuliinia, Novorapid aspartininsuliinia ja Apidra glulisinsuliinia. Valmisteiden sisältämät insuliinit vaikuttavat nopeasti noin 10-15 minuutissa ja niitä tulisi annostella joko juuri ennen syömistä tai syömisen jälkeen. Annostus on yksilöllinen ja on ehdottoman tärkeää noudattaa lääkärin ja diabeteshoitajan antamia ohjeita. Käytössä oleva kynää tulee säilyttää huoneenlämmössä, jossa se säilyy 28 vuorokauden ajan.

Valmisteiden käyttövalmiuden tarkistus ja sekoitus tasa-aineiseksi tulee tehdä aina ennen pistämistä. Annos tulee pistää ihon alle ja suositelluimpia pistospaikkoja ovat vatsa, pakarat ja reiden tai olkavarren etuosa.

Iholle kohdistuvien haittavaikutusten, kuten ihomuutosten, välttämiseksi on suositeltavaa vaihtaa aina pistoskohtaa. Muuna yleisenä haittavaikutuksena voi hoidon alussa ilmetä nivelten turvotusta, mutta tämä on yleensä ohimenevää.

HUOM! Tarkistathan lääkkeiden kohdalta sopivuuden itsellesi joko apteekista tai lääkäriltä! Otathan huomioon myöskin että kaikki lääkkeet eivät sovi kaikille, ja että lääkkeillä on myöskin yhteisvaikutuksia.

Information Käytetään sairauksiin

Sairaus Hlö:ä Koettu hyöty
41_rs Metabolinen oireyhtymä 1
61_rs 1-tyypin diabetes 1

Information Käytetään oireisiin

Ei tietoa

Keskustelu

Aiheesta ei ole viestejä