Suomalaisten perinteisistä perinteisin laji kärsii nykyään ilmastomuutoksista, sillä lunta ei enää ole talvisin harrastamisen mahdollistamiseksi. Vastaiskuna on noussut hiihtoputkia yhä useampiin kaupunkeihin ja niiden suosio osoittaa hiihdon edelleen lempilajiksi. Ongelmaksi muodostuu se, etteivät lapset enää opi hiihtämään.

Hiihtoa voi harrastaa rullasuksilla, rullaluistimilla ja keinolumella sekä onneksi vielä osassa maata perinteisesti laduilla, jotka ovat yleensä erinomaisessa kunnossa. Rullahiihdossa on tärkeää muistaa turvallisuus, eli aina kypärä päähän ja polvi- ja kyynärsuojat hyvin paikalleen ja etenkin varovaisuus liikenteessä.

Hiihto lumella on aina myös esteettinen elämys, joka sinänsä jo rentouttaa. Erityisen hyvä asia hiihdossa on se, että jokainen voi pitää juuri haluamaansa vauhtia ja saada siitä tarvitsemansa rasitustaso. Hiihto sopii erinomaisesti myös niille, joilla on ongelmia ylipainon tai nivelrikkojen kanssa, koska hiihtosuoritus ei aiheuta iskuja alaraajojen nivelille.

Hiihto on erinomainen kestävyyslaji, jonka avulla harrastaja pääsee nauttimaan raittiista ilmasta, aurinkoisena talvipäivänä järven jäällä hiihdettäessä auringosta ja suomalaisessa talvimetsässä hiihdettäessä myös erittäin kauniista maisemista. Näiden fyysisten ja henkisten vaikutusten yhteissumma on erinomaisen rentouttava kokemus. Keväinen Suomen Lapin luonto tuntureineen tarjoaa aivan huikean hiihtokokemuksen!

Keskustelu

Aiheesta ei ole viestejä

Aiheen kysymykset