Hierojan ammatti on yksi ihmiskunnan vanhimmista. Huolimatta tekniikan viimeisistä kehittämistä apuvälineistä perinteinen käsin tehtävä lihasten käsittely ei ole syrjäytynyt niiden tieltä. Hieronnan suorittamiseen on käytössä erilaisia tekniikoita ja se on melko hyvin ihmisten tunnistama hoitomenetelmä, josta miltei jokaisella on omakohtaista kokemusta. Hieronnalla voidaan vaikuttaa edullisesti kehon lihastasapainoon ja lihashuoltoon nopeuttamalla esimerkiksi palautumista rankan urheilusuorituksen jälkeen. Hieronnalla on mahdollisuus ehkäistä erilaisia lihasten kovettumia ja -jännitystiloja sekä vähentää sitä kautta laajemmin tuki-ja liikuntaelinten kiputiloja.

Kokonaisvaltaisena kokemuksena hieronnalla voidaan todeta olevan rentouttavaa ja lihastasapainoa parantavaa vaikutusta. Valitettavasti tieteelliset näytöt hieronnan tehokkaasta vaikuttavuudesta pitkäaikaiseen kehon ja varsinkin lihasterveyteen ovat edelleen puutteelliset.

Keskustelu

8_s

007
15. lokakuuta

Millainen hieronta on mielestänne parasta jännityspäänsärkyyn?

8_s

Larson
2. joulukuuta

Omasta kokemuksesta suosittelisin että ensin yrittäisit saada jännityksen laukeamaan esim. tulehduskipulääkkeitä käyttämällä, keppijumpalla, vastavaikuttaja lihaksia vahvistamalla ja kireitä lihaksia venyttämällä ja kun lihaskireydet antavat periksi voi jännittyneitä hartialihaksia hieroa niin ettei käsittely tuota äärimmäistä kipua jolloin hieronnasta saa myös enemmän hyötyä.

1_s

Anonyymi
24. tammikuuta

Eilen puolen tunnin hieronta. Olipa hyvä!

12_s

elluri
9. helmikuuta

Huomena hierojalle, kyllä se tuntuu hyvältä sen jälkeen.

11_s

Rituli
9. helmikuuta

Kyllä vaan kunnon hieronnalle ,osaakin antaa arvon.Oikein hyvää hieronta päivää huomiselle !

12_s

elluri
9. helmikuuta

Kiitos Rituli. Mulla jumittuu niska ja hartia seutu aina,sitten on pääkipeä.
Kyllä näiden kipujen kanssa väsyy ja menee mieli niin matalaksi.