Kuvausta ei ole vielä kirjoitettu.

Information Käytetään sairauksiin

Sairaus Hlö:ä Koettu hyöty
142_rs Hampaiden reikiintyminen 3
Stub Sjögrenin oireyhtymä 1

Information Käytetään oireisiin

Ei tietoa

Keskustelu

8_s

007
13. lokakuuta

Teettekö hampaan paikkakuksen puudutuksessa vai ilman puudutusta?

1_s

Anonyymi
22. maaliskuuta

En halua puudutusta edes kolmen pinnan paikassa. Puudutusaineesta tulee känninen olo loppupäiväksi. Keskittymällä pärjään sen mutaman sekunnin vihlaisun ja vielä inhottavamman puhdistusken ilmalla.

7_s

M2O
28. syyskuuta

Tiedustelisin mielipiteitä seuraavasta asiasta. Olen 26-vuotias ja minulta löytyi tarkastuksessa 7-reikää, joista 3 sijaitsi viisauden hampaissa. Hampaat mahtuvat kyllä kasvamaan eivätkä ahdista yhtään. Onko kenelläkään kokemuksia siitä kannattaako viisurit nyt paikata vai poistaa? H-lääkäri sanoi, että molemmat vaihtoehdot ok minun tapauksessani. Lähinnä mietin, että saattavat reikiintyä helposti myös jatkossa.

12_s

Ruutar
28. syyskuuta

Jos sinulta löytyy keliakia, se vaikuttaa myös hampaiden kuntoon, niin anna ottaa pois vaan.

7_s

M2O
28. syyskuuta

Kiitos hyvästä vinkistä. Mitä kautta Keliakia vaikuttaa hampaiden kuntoon? Reikiintyykö helpommin?

12_s

Ruutar
28. syyskuuta

Minulla on keliakia ja olen mukana tutkimuksessa jossa seurataan suun ja hampaiden kuntoa. Hampaista jopa voidaan todeta jos ihmisellä on keliakia.

4_s

Helena
28. syyskuuta

Ilman puudutusta, nykyisin, kun hampaisiin ei ehdi tulla enää isoja reikiä. Lapsena, kun olin koko kaluston paikkauksessa ja piti viritellä myös "rautaromua"= tehdä melkein koko hammas uusiksi, lääkäri laittoi puudutuksen. Nuo pienet hetkelliset paikkauksessa tuntuvat vihlaisut eivät ole kestämättömiä.

9_s

Anjo-75
1. tammikuuta

Pyrin olemaan ilman puudutteita, otan vasta jos aivan pakko. Juurihoitojakin on tehty ilman. Ei ollut kivaa mutta lääkäri suositteli ja perusteli.

11_s

MIUKU
4. helmikuuta

Minulla kyllä puudutetaan ja jos tehdään taaempia niin puudutetaan viel osa kieltäkin. Lääkäri sanoi, että auttaa yökkimiseen... ei kivaa, mut auttaa ja sehän on pääasia.

11_s

MIUKU
10. helmikuuta

Eilen olin taas kerran hammaslääkäris paikattavana ja kyl hirvitti aiva suunnattomasti... juuei niinkään se paikkaaminen vaan se että sain esilääkityksen, mitä en ole ikinä ennen saanut... hyvin meni ja auttoi juur siihen mihin pitikin, elikkäs yökkimiseen ja kyl loppujen lopuksi oon tosi tyytyväinen et uskaltauduin kokeilemaan. Kerta vielä ja on ohi remontti tältä erää :)

1_s

Anonyymi
9. lokakuuta

Pelkään todella hammaslääkäriä niin että olen kääntynyt oveltakin takaisin ja jättänyt menemättä kun kädet hikoilee ja sydän hakkaa. Puudutettava on joka kerta ja vaadin että tehdään kerralla enemmän kuin yksi paikkaus. Siten varmimmin saan suuni edes jonkinlaiseen kuntoon. Jos hammas kerrallaan ravaan niin silloin on suuri vaara että kerran en enää pystykään menemään ja taas jää kesken.

Aiheen kysymykset