Guaremin vaikuttavana aineena on guarkumi, joka muuttuu veden kanssa geelimäiseksi. Tämä geelimäinen aine hidastaa vatsan tyhjenemistä ja hiilihydraattien imeytymistä. Guarem myös vähentää kolesterolin ja sappihappojen imeytymistä, jonka vuoksi maksan sappihappojen tuotanto kolesterolista lisääntyy. Lääke laskee näin ollen paastoverensokeri- ja kolesteroliarvoja. Sitä käytetäänkin diabeteksen ja korkean kolesterolin hoidossa.

Guaremia on saatavana ainoastaan ruokaan tai juomiin sekoitettavina rakeina. Yhtä raeannosta kohden on nautittava nestettä aina vähintään lasillinen. Lääkkeen annostus on yksilöllinen ja lääkäri määrittää kullekin sopivimman annostuksen. Guarem saattaa estää muiden lääkkeiden imeytymistä ja tämän vuoksi niiden välillä tulisi pitää taukoa 2 tuntia ennen ja jälkeen Guaremin ottamisen.

Yleisimmät haittavaikutukset lääkkeellä ovat ilmavaivat, pahoinvointi, vatsakipu ja ripuli. Näitä voidaan vähentää ja estää nostamalla annosta varovasti asteittain ylläpitotasolle.

HUOM! Tarkistathan lääkkeiden kohdalta sopivuuden itsellesi joko apteekista tai lääkäriltä! Otathan huomioon myöskin että kaikki lääkkeet eivät sovi kaikille, ja että lääkkeillä on myöskin yhteisvaikutuksia.

Information Käytetään sairauksiin

Sairaus Hlö:ä Koettu hyöty
41_rs Metabolinen oireyhtymä 1
Stub II-tyypin diabetes 1
52_rs Aivohalvaus 1
57_rs Ohimenevä aivoverenkiertohäiriö 1
191_rs Korkea kolesteroli 1

Information Käytetään oireisiin

Ei tietoa

Keskustelu

1_s

Anonyymi
26. joulukuuta

Onko kenelläkään kokemusta Guarem-nimisestä valmisteesta kolesterolin laskemisessa?