Golf on ehdottomasti taitolaji, jossa voi ennen kaikkea kilpailla itseään vastaan. Siksi golf on hyvä laji oman henkisen lujuuden kehittämiseen. Tunne siitä, että suorituskyky säilyy hyvänä huononkin pelatun reiän jälkeen, antaa varmasti pelaajalle itselleen tunteen itsehillinnän parantumisesta. Aloituskynnys on matala huolimatta lajin elitistisestä leimasta. Onneksi golfkenttiä on lähes koko Suomessa, jolloin harrastukseen on hyvät mahdollisuudet.

Golf on syytä aloittaa opettajan johdolla, jolloin lyöntien tekniikka saadaan heti lähelle oikeaa ja siten vältetään väärästä tekniikasta johtuvia rasitusvammoja. Koska golf ei ole voimalaji, se sopii kaikenikäisille naisille ja miehille.

Golf on myös hyvin sosiaalinen laji ja kierroksen aikana pystyy pelikaverin kanssa pohtimaan erilaisia asioita. Tunnetusti golfin ohessa käydään liikeneuvottelujakin ja saadaan aikaan kehitysajatuksia omaan liiketoimintaan.

Fysiologisesti laji tarjoaa rautaisannoksen kestävyyttä, sillä varsinkin täyden kierroksen aikana pelaaja kävelee lähes 10 kilometriä. Ennen lyöntiharjoituksia ja peliä on syytä lämmitellä ja venytellä lihakset kuntoon, jotta ei aiheuteta revähdysvammoja.

Keskustelu

7_s

M2O
22. lokakuuta

Onkos kellään hyviä kokemuksia jaettavaksi Golffiin liittyen?

8_s

007
22. lokakuuta

Ulkopuolisesta golf tuntuisi etukäteen ehkä kaukaiselle lajille ja sellaiselle ettei sitä kovin liikunnalliseksi voi sanoa. Totuus on kuitenkin se että kierros kestää usein 3-5 tuntia, ja sinä aikana kävellään jopa yli 10km matka, usein kantaen golfbägiä selässä.

Ainakin itse olen golfatessa aina ottanut mukaan jotain pikkupurtavaa (banaania, yms) jolla jaksaa alusta loppuun, ja selkeästi golfkierroksen jälkeen on kyllä sellainen olo että on jotain tullut tehtyä.

2_s

Lettu
27. lokakuuta

Kai se on jossain oikein tutkittu ja todisteltukin, että golf on erinomainen liikuntamuoto: pitkäkestoinen suoritus ihanteellisella sykkeellä raikkaassa ulkoilmassa. Sivuvaikutuksena voi olla korkeintaan stressi siitä, että miten saa ajan riittämään golfin peluun lohkaistessa ison osan vapaa-ajasta...

7_s

M2O
27. lokakuuta

Yksi parhaista puolista Golfissa on kyllä juuri ulkoilma ja sosiaalinen kanssakäyminen. Tutustuu uusiin ihmisiin ja saa raikasta ulkoilmaa. Samalla myös työasiat unohtuvat kun kiertelee viheriöillä. Tuo ajankäyttö on kyllä myöskin totta. Tunnen useita henkilöitä jotka ovat eivät ole aloittaneet golffia sen takia, koska tietävät että jäisivät siihen koukkuun ja sitä myötä siihen kuluisi liikaa aikaa.

8_s

007
27. lokakuuta

Siitäpä herääkin kysymys voiko terveyttä edistävään ja mielekkääseen harrastukseen kulua "liikaa" aikaa =) ... lienee makukysymyksiä.

1_s

Anonyymi
19. marraskuuta

Täällä yksi sellainen, golfissa menee tosiaan paljon aikaa kaikkeen harjoitteluun. Muutoin kyllä hyvä laji!

Aiheen kysymykset