Diformin, Glucophage, Metforem, Metformin Alpharma ja Oramet-Hexal sisältävät vaikuttavana aineena metformiinia, joka alentaa verensokeripitoisuutta neljällä eri mekanismilla. Se vähentää sokerin eli glukoosin tuotantoa maksassa, lisää insuliinin vaikutuksia soluissa, lisää glukoosin pääsyä soluihin verenkierrosta ja vähentää glukoosin imeytymistä suolistosta. Lääkkeitä käytetään tyypin 2 diabeteksen hoitoon. Lääkkeitä on saatavana suun kautta otettavana tavanomaisena tablettina ja erikoisrakenteisena pitkävaikutteisena tablettina (depottablettina).

Annostus on yksilöllinen ja lääkäri määrittää kullekin sopivimman annostuksen. Metformiinivalmisteet tulisi ottaa mieluiten ruoan yhteydessä tai heti sen jälkeen lääkkeen aiheuttaman pahoinvoinnin ja ripulin välttämiseksi. Nämä haittavaikutukset ovat voimakkaimmillaan hoidon alussa ja yleensä vähenevät hoidon kuluessa. Joskus nämä valmisteet myös aiheuttavat makuaistin häiriöitä.

HUOM! Tarkistathan lääkkeiden kohdalta sopivuuden itsellesi joko apteekista tai lääkäriltä! Otathan huomioon myöskin että kaikki lääkkeet eivät sovi kaikille, ja että lääkkeillä on myöskin yhteisvaikutuksia.

Information Käytetään sairauksiin

Sairaus Hlö:ä Koettu hyöty
Stub II-tyypin diabetes 2

Information Käytetään oireisiin

Ei tietoa

Keskustelu

Aiheesta ei ole viestejä