Yhdistelmävalmisteita on nykypäivänä olemassa perinteisiä valmisteita, jossa jokainen tabletti sisältää saman määrän estrogeenia ja progestiinia, sekä porrastettuja valmisteita, joissa tablettien sisältämä hormonien määrä vaihtelee kierron aikana. Yhdistelmävalmisteiden teho perustuu niiden ovulaatiota estävään vaikutukseen.

Pääasiallisesti yhdistelmävalmisteita käytetään 21 vuorokauden ajan säännöllisesti, jonka jälkeen pidetään seitsemän päivän tauko. Tauon aikana noin 3-4 päivää viimeisen tabletin oton jälkeen alkaa kuukautistentapainen vuoto. Tabletin unohtaminen, yli 7 päivän tauko sekä ripuli ja oksentaminen heikentävät tablettien ehkäisytehoa. Toinen annostelumuoto tablettien lisäksi on iholle laitettava ehkäisylaastari, joka vaihdetaan viikon välein, ja kolmen laastarin jälkeen pidetään viikon tauko.

Yhdistelmävalmisteilla on lisäksi muita hyödyllisiä vaikutuksia, mutta myös joitakin haittoja. Yhdistelmävalmisteet mahdollistavat myös kuukautisten siirtämisen.

HUOM! Tarkistathan lääkkeiden kohdalta sopivuuden itsellesi joko apteekista tai lääkäriltä! Otathan huomioon myöskin että kaikki lääkkeet eivät sovi kaikille, ja että lääkkeillä on myöskin yhteisvaikutuksia.

Information Käytetään sairauksiin

Sairaus Hlö:ä Koettu hyöty
Stub Vaihdevuodet 2

Information Käytetään oireisiin

Ei tietoa

Keskustelu

Aiheesta ei ole viestejä