Exelonin vaikuttavana aineena on rivastigmiini ja sitä on saatavana suun kautta otettavina kapseleina ja liuoksena sekä iholle kiinnitettävänä laastarina. Rivastigmiini hidastaa Alzheimerin taudin etenemistä ja vähentää sen oireita lisäämällä aivoissa olevan asetyylikoliini –nimisen välittäjäaineen määrää. Lääkitys aloitetaan varovaisesti annosta nostamalla, kunnes saavutetaan sopiva annos.

Kapselit ja liuos suositellaan otettavaksi kahdesti vuorokaudessa aamu- ja ilta-aterian yhteydessä. Laastari sen sijaan vaihdetaan uuteen kerran vuorokaudessa ja kiinnitys tulisi tehdä aina uudelle ihoalueelle. Kiinnityspaikaksi soveltuvia ihoalueita ovat ylä- ja alaselkä, olkavarsi tai rintakehä (ei rintaan).

Laastaria ei tulisi kiinnittää samaan ihokohtaan 14 vuorokauteen. Laastarin kiinnitys voidaan tehdä ruoan yhteydessä tai erikseen. Laastaria ei tulisi leikata. Yleisimpiä haittavaikutuksia kapseleilla, liuoksella ja laastareilla ovat olleet huimaus, vapina, levottomuus sekä erilaiset ruoansulatuskanavan oireet, kuten pahoinvointi.

HUOM! Tarkistathan lääkkeiden kohdalta sopivuuden itsellesi joko apteekista tai lääkäriltä! Otathan huomioon myöskin että kaikki lääkkeet eivät sovi kaikille, ja että lääkkeillä on myöskin yhteisvaikutuksia.

Information Käytetään sairauksiin

Sairaus Hlö:ä Koettu hyöty
14_rs Dementia 1
25_rs Alzheimerin tauti 1

Information Käytetään oireisiin

Ei tietoa

Keskustelu

Aiheesta ei ole viestejä