Glibenklamidi lisää elimistön luonnollisen insuliinin vapautumista ja siten laskee verensokeria. Lääkettä käytetään tyypin 2 diabeteksen hoitoon. Glibenklamidia on saatavana ainoastaan suun kautta otettavana tablettina. Annos on yksilöllinen ja se aloitetaan varovasti annosta nostamalla, kunnes saavutetaan sopiva annostus. Aamuannos otetaan puoli tuntia ennen aamupalaa, mutta mahdolliset muut annokset voidaan ottaa ruoan yhteydessä.

Glibenklamidin käyttöä ei kannata lopettaa omin päin, vaan lopetus tulee tehdä lääkärin ohjeiden mukaan. Glibenklamidi voi aiheuttaa liiallista verensokerin laskua, minkä vuoksi varsinkin hoidon alussa tulee olla varovainen liikenteessä. Noin 1 %:lle potilaista glibenklamidi voi myös aiheuttaa pahoinvointia. Jos hoidon yhteydessä ilmenee ihon tai silmien keltaisuutta tai ihottumaa, tulee ottaa yhteyttä hoitavaan lääkäriin.

HUOM! Tarkistathan lääkkeiden kohdalta sopivuuden itsellesi joko apteekista tai lääkäriltä! Otathan huomioon myöskin että kaikki lääkkeet eivät sovi kaikille, ja että lääkkeillä on myöskin yhteisvaikutuksia.

Information Käytetään sairauksiin

Sairaus Hlö:ä Koettu hyöty
41_rs Metabolinen oireyhtymä 1
Stub II-tyypin diabetes 1

Information Käytetään oireisiin

Ei tietoa

Keskustelu

Aiheesta ei ole viestejä