Eteisvärinässä sydämen sähköinen toiminta on häiriintynyt siten, että sähköimpulssi kulkee eteisen seinämissä hallitsemattomasti ja tiheästi, yli 300-600 kertaa minuutissa toistuvana. Eteisvärinärytmi aiheuttaa ihmisille usein epäsäännöllisen ja tiheän rytmin kaltaisia sydäntuntemuksia, joiden perusteella eteisvärinän diagnoosi terveydenhuollossa syntyy.

Eteisvärinä voi esiintyä kohtauksenomaisena tai jatkuvana. Sen hoitamisessa voidaan aluksi harkita rytmin kääntämistä joko lääkkein tai sitten sähköisellä rytminsiirrolla varsinkin, jos lääkehoito ei tuota tulosta. Rytminsiirtolääkityksen etuna on nukutukselta välttyminen. Jos eteisvärinärytmi on kestänyt jo pidemmän aikaa, yleensä yli 2 pvää, aloitetaan ennnen sähköisen rytminsiirron toteuttamista antamista potilaalle verenohennuslääkitys vähintään 3 viikon ajaksi toimenpiteen yhteyteen liittyvän verisuonitukosriskin estämiseksi. Aina yksilöllisesti harkittavaksi jää, yritetäänkö eteisvärinän kääntöä takaisin sinusrytmiin, joka suoritetaan sairaalan poliklinikalla nukutuksessa tehtävänä toimenpiteenä.

Eteisvärinän kääntöä harkitsee usein sisätautiläkäri käytettävissä olevien sairaustietojen, iän ja yleiskunnon perusteella. Nuorilla ihmisillä eteisvärinä on harvinainen, mutta lisääntyy aina 10%:iin 80-vuotiaalla väestöllä. Eteisvärinä voi myös uusia ja jos lääketieteelliset mahdollisuudet sinusrytmin palauttamiseen ovat olemassa, voidaan sähköistä rytminsiirtoa suorittaa useammankin kerran. Eteisvärinärytmin toistuvasti palautuessa joudutaan usein punnitsemaan uusien sähköisten kääntöyritysten milekkyyttä suhteessa saavutettavissa oleviin tuloksiin ja tyytymään pysyväisluontoiseen eteisvärinärytmiin, joka on "sydämen toiseksi paras rytmi" vaatien kuitenkin tuekseen pysyvän verenohennuslääkityksen verisuonitukosten estämiseksi.

Information Käytetään sairauksiin

Sairaus Hlö:ä Koettu hyöty
144_rs Sydämen eteisvärinä 3

Information Käytetään oireisiin

Ei tietoa

Keskustelu

11_s

f64-2611
27. heinäkuuta

Onkohan kenelläkään kokemusta tambocor retard 100mg lääkeestä.ja miten on voinut lääkeen aikana?

1_s

m79-2974
8. lokakuuta

Minulla on kahden vuoden kokemus tambocor 200 mg. Vointini on ollut erin-omainen. Minulle on tehty useita sähköisiä rytmin siirtoja vuosien saatossa. Nyt pumppu lyö tasaiseen tahtiin . Voin harrastaa liikuntaa ja mikä parasta kalastusta myös. Marjastaminen ja sienestäminen onnistuu myös hyvin. Happi ei tunnu loppuvan tiukassakaan menossa. Ikää on 69 vuotta.

11_s

f64-2611
8. lokakuuta

Kiitos kun vastasit! Minulle tehtiin 19.5-09 elektrofysiologinen tutkimus ja yritettiin poltaa sähköratoja,mutta siinä samalla iski flimmeri päälle ja sähköllä 4 kertaa eikä sinus rytmiin millään muulla kuin tambocorilla käänty.nytten nosti annosta 200mg,mutta pärjään 100mg lakin vaikka välillä lisälyöntiä tuntuu mut en uskalla aloittaa kun pelottaa se200mg jos saa niitä pyörtymis kohtauksia kun asuu yksin. tuliko sinulle näkö ja huimaus oireita?.minulle 100mg ei aiheuttanut mitään sivu oireita,en tiedä sitten 200mg.

1_s

m79-2974
11. lokakuuta

Minulle aloitettiin silloin parivuotta sitten Tambocor sairaalassa. Ei ollut silloin eikä myöskään sen jälkeen mitään sivu-oireita. Rytmit on pysynyt hyvin kohdalaan. Harrastan päivittäin 5 km lenkkeilyä ja pyöräilen myös. Kyllä se vähän " höryttää " näiden lääkkeiden kanssa. Mielestäni sinun tulisi keskustella hoitavan lääkärin kanssa . Mutta jos pärjäät sillä 100 mg tapletilla, niin miksi aloittaa 200 mg. Tärkeintä olisi kuitenkin selvittää lääkärille annoksen muutos. Monesti tuntemuksistaan kertominen helpottaa. Onhan kyse kuitenkin meille kaikille tärkeästä elimestä kuin sydän on selvittää mikä on oikein ja kohtuullista. Hyvää vointia sinulle, pidä mieli korkealla sekä iloisena.

11_s

f64-2611
17. lokakuuta

Heipä hei! Olitko muuten kauan sairaalassa kun Tambocor aloitettiin? Minä olin vain yhden vuorokauden sen elektrofysiologisen tutkimuksen jälkeen kun tambocor aloitetiin.viikko siitä piti käydä sydänfilmissä.Kiva kun pystyt lenkkeilee ja pyöräilee,saanko olla utelias ja kysyä mikä sinun sydäntä vaivasi?Minulla oli ylimääräsiä lisälyötejä,ja flimmeri epäilyä,rytmihäiriöitä.Mutta nyt flimmeri joka voi uusia koska vain sano lääkäri, mutta ei vielä ainakaan ole tullu,vaikka rytmäreitä pukkaa välillä.Minulla ei myöskään ole marevaania vain primaspan 100mg ,olen kuullut et yleensä annetaan kun tehdään rytminsiirtoja? Miten sinulla? Kivaa viikonloppua ja vointia sinulle!

1_s

m79-2974
17. lokakuuta

Tervehdys.

Se että joudun käyttämään Tambocor lääkettä johtuu, usein toistuvista limmereistä. Useita kertoja on sähköisesti rytmi siirretty kohdalleen. Viimeinen kerta olikin sitten ns. lepatus. Pulssi oli noin 150-180 ja se ei oikeasti lyönyt vaan sanan mukaisesti lepatti. Sairaalassa olin noin kaksiviikkoa ja sinä aikana pyrittiin alentamaan tiheyttä. Kun saatiin sitten tehtyä rytmin siirto niin aloitettiin Tambocor lääkitys sairaala olo suhteissa. Tämä siksi kun pelättiin lääkityksen vaikutuksia. Ja että apu olisi ollut välittömästi saatavissa. Kuitenkin kaikki meni hyvin ja pääsin lääkityksen aloituksen jälkeen kolmen päivän kuluttua kotiin. Se että liikun kohtuullisen paljon johtuu siitä että tunnen " pumppuni " tykkäävän siitä. Olo on muutenkin paremman tuntuinen. Toinen ja ehkä rakkain harrastukseni kalastus. Harrastan veto-uistelua keväästä, myöhään syksyyn. Myös verkkokalastus kuuluu muutamia kertoja kesässä kuvioon. Kalaa saan useita kiloja muutaman tunnin uistelulla. Nautin ylimalkaan paljon luonnossa olosta ja Suomen ihanasta suvesta. Kaikkinaiset huolet ja murheet unohtuu kun istuu veneessä . Primaspan lääkettä otan myös minä ja sillä pyritään estämään sydän-ja aivo-infarttia . On hyvä ettei sinun tarvitse käyttää marevan-lääkitystä. Sen käyttö on tarkkaa ja joutuu käymään aika usein verikokeilla että veri-arvo pysyy tarkoin oikeissa lukemissa. Mutta nautitaan jokaisesta päivästä ja pidetään mieli mahdollisimman iloisena. Kiitän sinua mielipiteiden vaihdosta. Tämäkin on eräänlaista terapiaa. Kaikkea hyvää sinulle.

6_s

Elisa
18. lokakuuta

Sinulla on juuri sama lääkitys kuin minulla. Minua ei ole tarvinut vielä "ryttimää". Tunnetko muuten sinäkin jatkuvaa, erittäin voimakasta väsymistä?

1_s

m79-2974
18. lokakuuta

Moi Elisa ! Kyllä selkeää väsymistä tulee päivittäin pariinkiin otteeseen. Päivä-ettone on paikallaan ruokailun jälkeen ja toinen noin viiden tietämissä. Kyllä kai se osin johtuu sydämmestä. Yö-uni voisi olla levollisempi. Yksi asia joka minua askarruttaa on sydänmen pulssin seuraaminen. Kun rupean pitkäkseni niin välittömästi kuuntelen lyöntejä. Milloin sen tunteen kädestä tai jostakin muusta kehon osasta. Lasken lyönti tiheyttä ja kertoja minuutissa. Vaihdan asentoa etten kuulisi sydämmen toimintaa. Mutta heti kohta sitä alkaa jostain kohtaa kuulua. Kun minulla on ollut limmereitä ja se on korjattu sähköllä niin sen jälkeen mieli on erittäin herkkä. Itkua pukkaa ja on kiitollinen että jospa sitä jälleen on saanut elinpäiviä lisää. Onneksi herkkyys on hetkellistä eikä jatkuvaa. Mutta kiva on täällä maailmassa on olla käymässä. Tehdään mukavia asioita ja harrastetaan mieluisia askareita. Rohkenen kysyä mitä harrastat mieluiten kesällä ja talvella ?

Kanssasi on kiva vaihtaa mielipiteitä onhan ne sydämmellisiä asioita.

6_s

Elisa
19. lokakuuta

Kyllä tuntuu todella olevan meillä aivan samat tuntemukset. Viime yön vietin sairaalassa, kipu ja flimmeri tuli niin kovaksi, olin tiputuksessa, mutta sitten aamulla pääsin onneksi kotiin. Minä olen kova kävelemään, jopa hölkkäämään, silloin kun olen paremmassa kunnossa. Kesällä minulla on kukkani, asun rivitalon päädyssä ja suhteellisen vapaasti saan toimia kukkapenkkejeni kanssa. Tytär asuu Saksassa, siellä käyn talvisin aika usein, joskus jopa 3-4 kertaa talvessa ja tytär taas käy täällä aina joulukuussa, ja hauskaa riittää... hyvää talven odotusta sinulle, pärjäillään flimmereidemme kassa...

1_s

m79-2974
20. lokakuuta

Voi , että Elisa .. Olen ollut laillasi rytmi-omgelminen takia hoitoa saamassa. aijemmin . Hetket ei ole olleet mitenkään mukavia. Pelkoa , hätää ja kaikkea avuttomuutta tuntee siinä olotilassa. Olen rukoillut apua ylhäältä, ja uskon että rukouksiini on vastattu. En ole mihinkään uskoon " hurahtanut " tai muutoin mihinkään uskontokuntaan sitoutunut mutta jotenkin avun hetkellä tunnen kaipuuta panna käteni ristiin. Mutta sinulle haluan sanoa on kanssasi mukava ja ongelmatonta puhua niinkin tärkeästä asiasta kuin sydämmen toiminnasta. Taitaa olla niin että meilä on sama " rytmi " häiriöistä huolimatta. Hyvää vointia Elisalle ja kaikkea hyvää.....

6_s

Elisa
20. lokakuuta

Kiitos paljon, tuntuu tosi hyvälle! Kipu tulee menee, nyt en enää joudu paniikkiin, vaan osaan elää sen kanssa. Kiitos sinulle, hyvää syksyä, rakkain terveisin, Elisa

11_s

f64-2611
20. lokakuuta

Kyllä sitä kiitää jokaista aamua kun saa herätä joskus pirteänä joskus väsyneenä. Minulle kyllä tuli kanssa masennus epäonnistuneen kardiofersion jälkeen,kun sanottiin etttä kaikii lääkkeet saa jättää pois kun homma tehty,uskoin ja luotin.Lääkkeitä tulikin yksi lisää.Viime perjantaina jouduin soittaa itse ambulanssin kun kauppareissulla iski lisälyöntiä aika tiuhaan.pojat otti sydänfilmin ja käänty sinukseen pian kyllä olisivat vieneet jorviin mutta lepäämällä meni ohitse.Näitä sydän asioita on jotenkin helpottavaa keskustella kun tietää että kohtalotovereita on muitakin.Vaikka tämä elämä on välillä vaikeaa ja ahdistaa kaikki.Mutta jokainen päivä on kiitoksen arvoinen! Kala onnea ja hauskoja lenkkeily hetkiä sinulle!

1_s

m79-2974
21. lokakuuta

Heippa jälleen Elisa. Tänä päivänä ambulanssi-pojat on taitavia näissä rytmin siirroissa. Kun sinulla ei ollut kauaakaan mennyt siitä kun huomasit rytmin menneen jälleen radaltaan, niin rytmi voidaan korjata noinkin. Siinä on tietty tunti määrä jonka aikana siirto tulisi tehdä. Sain tänään valmiiksi oman elämänkertani kirjoituksen. Kirjoitin yli 200 sivua, eletystä elämästä. Siinä on myötä ja vastamäkeä. Samalla siinä oli terapauttinen vaikutus. Helpotti monella tapaa purkaa ilot ja surut. Nyt ne on kansia vaille. Enkä mieti niitä asioita enää. Ei elämässäni mitään hahdottoman ramaattista ole ollut, mutta kuitenkin jotain joka pani kirjoittamaan. Kyllä kirjoittaessa rytmiäkin koeteltiin. Eilen laitoin veneen talviteloille ja jään odottelemaan jäiden tuloa riittävän vahvaksi päästäkseni jälleen kalaan. Tunnen kirjoittavani sinulle kuin hyvinkin tutulle henkilölle , tämä on helppoa. Halailu terveisin Erkkips . meidän kirjoitukset on varmaan kaikkien luettavissa mutta haitanneenkohan se meitä.

11_s

f64-2611
28. lokakuuta

Heippa! Sinulla samat harrastukset,minäkin russaan kirjaa alku vaiheissa vielä. ja välillä sydän jysähtää välilyöntiä,muistuttaa olemassa olosta:) Kyllä taas tänään oli outoja lisä lyöntiä tulee tosiaan pelkotiloja,eka kerran oudon tuntusia.Onko sinulla paljon näitä lisälyöntejä päivässä sydämessä?pitäis varmaan nostaa tambocoria 200mg olisi pitäny jo mutta en ole uskaltanu,kun niitä sivuoireita pelkää. Mutta elämäähän tämä on,pitäis vain tottua elämään näiden jysäreiden kanssa minula vielä niin tuore juttu tämä. Mutta nyt käyn lukemaan et-lehteä,ja toivotan sinulle kaikkea hyvää tähän syksy-talveen.! ;)

1_s

m79-2974
30. lokakuuta

Ystävä hoi !

Kun olemme kirjoitelleet näistä sydänrytmeistä. Olen saanut sen kuvan että rytmeillesi on muutakin syytä kuin elimellinen sydän sairaus. Kun mietit ottaisinko 100 vai 200 satasen lääkkeen. Tulee mieleen oletko aidosti lääkärin kanssa varmistanut kumpaako vahvuutta sinun tulisi käyttää. Ei ole yhdentekevää lääke-annosten mielivaltainen ottaminen. Tai itse annostelu. Jännitän kirjani painatusta , nyt se on painokonees-

sa. Oikolukuun osallistun heti kohta. Tänään olin puutarhatöissä koko päivän. Valmistelin siltä osin talven tuloa. Piha-alue ( 1000 ) neliötä on siistissä kunnossa ja kompostit toiminnassa. Odottelen jäiden tuloa ja pilkkimis mahdollisuutta. Ilosta mieltä POHJOIS-KARJALASTA sinulle ystäväni.