Erkoisjalkineet ovat tärkeä osa eräiden sairauksien sekä erilaisten jalkaterän virheasentojen tukihoitoa. Diabeteksen hermovauriossa jalkaterien ihotunto heikkenee, mikä altistaa niitä hiertymille, kovettumille ja haavaumille. Niiden ehkäisemiseksi yksilöllisesti tehdyt jalkineet ennaltaehkäisevät tehokkaasti turhien vaurioiden syntymistä.

Jalkoholvin laskeutuminen on tavallinen jalkaterän asento-ongelma, joka on helpotettavissa yksilöllisellä jalkineella. Myös erilaiset alaraajojen pituuserosta johtuvat ongelmat ovat korjattavissa yksilöllisillä kengän korotuksilla, mutta niiden tarpeen arvioinnissa olisi hyvä konsultoida ortopedian tai fysiatrian erikoislääkäriä.

Information Käytetään sairauksiin

Sairaus Hlö:ä Koettu hyöty
121_rs Penikkatauti 2
8_rs Diabeteksen jalkaongelmat 1
61_rs 1-tyypin diabetes 1
255_rs Plantaarifaskiitti 1

Information Käytetään oireisiin

Ei tietoa

Keskustelu

10_s

Nivelnoomi
6. joulukuuta

Jalkaholvi madaltunut minullakin. Teetin jalkavuoteet mittojen mukaan. Ostin samalla myös kaikki uudet kengät.Tuet hyvät vuoden..alkoi tulla kovettumia-menin samalle fysioterapeutille joka alkujaan otti mitat ym.. Hioi känsän kohdalta hieman pohjallista ja taas mennyt vuosi hyvin. Selkäkipukin vähentynyt pohjallisten eli jalkavuoteiden ansiosta. Nyt ostan aina kengät joista saan kengän pohjallisen pois ja tilalle sujautan tukipohjallisen eli jalkavuoteen fiinisti sanottuna.

Aiheen kysymykset