Efexor -lääkkeen vaikuttava aine on venlafaksiini, joka vaikuttaa pääasiassa muutamien aivojen välittäjäaineiden, serotoniinin ja noradrenaliinin sekä lievästi dopamiinin, vaikutuksia voimistaen. Sitä käytetään masennukseen, ahdistuneisuus- ja paniikkihäiriöön sekä sosiaalisten tilanteiden pelkoon. Masennusta lievittävä vaikutus tulee muiden masennuslääkkeiden tapaan 2-4 viikon viiveellä.

Efexor -lääkityksen aloitus ja lopetus tulee tehdä varovasti asteittain lääkärin ohjeiden mukaan. Venlafaksiini suositellaan otettavaksi aterian yhteydessä. Varovaisuutta tulee noudattaa sydänsairailla sekä potilailla, joilla on virtsaamishäiriöitä, silmänpainetauti tai matala verenpaine.

HUOM! Tarkistathan lääkkeiden kohdalta sopivuuden itsellesi joko apteekista tai lääkäriltä! Otathan huomioon myöskin että kaikki lääkkeet eivät sovi kaikille, ja että lääkkeillä on myöskin yhteisvaikutuksia.

Information Käytetään oireisiin

Ei tietoa

Keskustelu

1_s

Anonyymi
12. helmikuuta

Minulle määrättiin vaihdevuosioireisiin, kun en voi käyttää estrogeeniä sairastetun veritulpan vuoksi. Eilen aloitin 75mg 1 kpl iltaisin.
Tänään ollut hieman huono olo, pientä vapinaa ja yö meni pitkälti pyöriessä. Katsotaan, toivon tosiaan, että auttaisi.

1_s

Anonyymi
10. maaliskuuta

Minulla ollut myös veritulppa ja aurallinen migreeni ja nyt olisi tämä lääke tarjolla. olen siirtänyt aloitusta,kun jotenkin hirvittää,kun en ole masentunut. Mietin vielä...