Ebixan vaikuttavana aineena on memantiini, jonka vaikutus Alzheimerin taudin hoidossa perustuu aivojen NMDA-reseptoreihin vaikuttamiseen. NMDA-reseptorit osallistuvat oppimiseen ja muistiin liittyvien signaalien välittämiseen ja memantiini parantaa näiden signaalien välittymistä. Lääkettä on saatavana sekä suun kautta otettavina tabletteina että tippoina.

Lääkitys aloitetaan pienemmällä annoksella, jonka jälkeen sitä asteittain nostetaan ylläpitotasolle. Memantiini voidaan ottaa mihin aikaan vuorokaudesta tahansa ja joko ruoan kanssa tai ilman.

Hoidon aikainen ruokavalion merkittävä muuttaminen saattaa vaikuttaa lääkkeen tehoon ja siitä on syytä neuvotella lääkärin kanssa. Yleisimpiä haittavaikutuksia ovat päänsärky, huimaus, ummetus ja väsymys. Lääke saattaa heikentää suorituskykyä liikenteessä.

HUOM! Tarkistathan lääkkeiden kohdalta sopivuuden itsellesi joko apteekista tai lääkäriltä! Otathan huomioon myöskin että kaikki lääkkeet eivät sovi kaikille, ja että lääkkeillä on myöskin yhteisvaikutuksia.

Information Käytetään sairauksiin

Sairaus Hlö:ä Koettu hyöty
14_rs Dementia 1
25_rs Alzheimerin tauti 1

Information Käytetään oireisiin

Ei tietoa

Keskustelu

Aiheesta ei ole viestejä