Antihistamiinien teho allergiareaktioiden ehkäisyssä ja parantamisessa perustuu niiden kykyyn estää allergisessa reaktiossa vapautuvan histamiinin vaikutuksia. Antihistamiinit estävät histamiinin aiheuttamia oireita eli turvotusta, kutinaa, verenpaineen laskua sekä keuhkoputkien ahtautumista. Antihistamiineja käytetään yleisesti allergisen nuhan, allergisen silmän sidekalvon tulehduksen, nokkosihottuman, kutinan ja hyttysenpiston aiheuttamien reaktioiden hoidossa.

HUOM! Tarkistathan lääkkeiden kohdalta sopivuuden itsellesi joko apteekista tai lääkäriltä! Otathan huomioon myöskin että kaikki lääkkeet eivät sovi kaikille, ja että lääkkeillä on myöskin yhteisvaikutuksia.

Keskustelu

5_s

m49-267
18. marraskuuta

eikös se ollut niin jotta duactia ei saa käyttää kun vähän aikaa?

1_s

Anonyymi
20. kesäkuuta

suositus on noin 10 pv.,koska se kuivattaa liikaa nenän limakalvoja,mutta tk-lääkäri sanoi minulle,että voi käyttää pidempäänkin,kumpaa sitten uskoisi...

4_s

Helena
20. kesäkuuta

Duactissa on riippuvuutta sisältävää lääkettä, joten sitä ei suositella käytettäväksi kuin kuurina. Yllätyksekseni Aurius aiheutti minulle nenäverenvuotoja, varmaankin siksi, että käytin siitepölyaikaan Aeriusta päivittäin ja se kuivatti liikaa limakalvoja. Meni 1.5 vk:a ennenkuin asia selvisi, kokeilemalla. Lääkäri ei osannut asiaa ratkaista, itse kokeilemalla sain en selville. Vuosia sitten lääkäri kielsi jo Duactin käytön, se kuulema aiheuttaa jossain vaiheessa enemmän haittaa kuin auttaa. Siis noita allergialääkkeitä kuureina, ei pitkäaikaiseen, viikkojen käyttöön. Ihan vain vinkkinä.

6_s

Kata
20. kesäkuuta

Erikoislääkäri kertoi, että Duactia määrätään liian usein, eikä hän suosittele sen käyttöä, ainakaan pitkäaikaisesti. Itselläni oli kyseessä poskiontelotulehdus, ja kerroin, että otin Duactia satunnaisesti yötä vasten. Hän oli suoraan minun kohdallani punktoinnin kannalla...

6_s

Elisa
21. kesäkuuta

Minä en voi käyttää Duactia ollenkaan,koska se aiheuttaa minulla unihäiriöitä. On kuulemman erittäin yleinen sivuvaikutus.