Doxal -lääkkeen vaikuttava aine on doksepiini, jonka teho perustuu monien eri keskushermoston välittäjäaineiden, kuten esimerkiksi serotoniinin ja noradrenaliinin, vaikutusten voimistamiseen. Sitä käytetään masennukseen ja unihäiriöihin. Väsyttävän vaikutuksen vuoksi doksepiini suositellaan kerran päivässä annosteltuna yleensä otettavaksi iltaisin. Muita yleisimpiä haittavaikutuksia ovat suun kuivuminen, ummetus ja huimaus. Suun kuivumista voi helpottaa vedellä kostuttamalla tai apteekissa myytävien syljen eritystä lisäävien tablettien avulla.

Doxal -lääkityksen masennusta lievittävä vaikutus tulee muiden masennuslääkkeiden tapaan 2-4 viikon viiveellä. Lääkityksen aloitus ja lopetus tulee tehdä varovasti asteittain lääkärin valvonnan alaisena. Erityistä varovaisuutta tulee noudattaa sydänsairauksien, epilepsian ja päihderiippuvuuden kanssa. Doksepiinin kanssa ei suositella alkoholin käyttöä.

HUOM! Tarkistathan lääkkeiden kohdalta sopivuuden itsellesi joko apteekista tai lääkäriltä! Otathan huomioon myöskin että kaikki lääkkeet eivät sovi kaikille, ja että lääkkeillä on myöskin yhteisvaikutuksia.

Information Käytetään sairauksiin

Sairaus Hlö:ä Koettu hyöty
5_rs Masennus 3
101_rs Pitkäaikainen masennus 2
102_rs Kaamosmasennus 1

Information Käytetään oireisiin

Ei tietoa

Keskustelu

Aiheesta ei ole viestejä