Aikuisten sydämen rytmihäiriöt ovat yleensä oire jonkin sydän- tai verisuonisairauden aiheuttamasta tilasta, mutta rytmihäiriön syitä voi olla muitakin. Koska rytmihäiriö voi johtua monesta eri syystä ja henkilöllä usein joudutaan hoitamaan myös muuta sairaustilaa, rytmihäiriön lääkehoidossa on käytössä useiden eri ryhmien lääkeaineita.

Varsinaiset rytmihäiriölääkkeet vaikututtavat sydämen sähköiseen toimintaan. Natriumkanavan salpaajista käytetyimmät lääkeaineet ovat flekainidi ja propafenoni. Flekainidi estää mm. eteisvärinän uusiutumista. Beetasalpaajista sotalolia käytetään yleisesti rytmihäiriöiden hoitoon. Sotaloli luetaan beetasalpaajan vaikutuksen lisäksi myös repolarisaation pidentäjiin.

Tabletit on hyvä ottaa 1-2 tuntia ennen ateriaa. Repolarisaation pidentäjiä ovat mm. amiodaroni ja injektiona käytettävä adenosiini. Amiodaronia käytetään mm. eteisperäisten ja kammioperäisten rytmihäiriöiden hoitoon. Sillä on paljon haittavaikutuksia, jotka rajoittavat lääkkeen pitkäaikaista käyttöä.

HUOM! Tarkistathan lääkkeiden kohdalta sopivuuden itsellesi joko apteekista tai lääkäriltä! Otathan huomioon myöskin että kaikki lääkkeet eivät sovi kaikille, ja että lääkkeillä on myöskin yhteisvaikutuksia.

Information Käytetään sairauksiin

Ei tietoa

Information Käytetään oireisiin

Ei tietoa

Keskustelu

Aiheesta ei ole viestejä