Lääke on Suomen lain mukaan aine tai valmiste, joka ehkäisee tai parantaa ihmisen tai eläimen elimistössä sairautta tai tämän oiretta taikka auttaa sairauden tunnistamisessa taikka muuttaa elintoimintoja.

Lääke voi olla yhtä tai useampaa lääkeainetta sisältävä valmiste, luontaistuote tai biologinen valmiste, esimerkiksi rokote. Lääkeaine on lääkevalmisteen vaikuttava aine. Se on rakenteeltaan tunnettu kemiallinen yhdiste, joka on valmistettu synteettisesti tai on peräisin luonnosta.

Lääkkeen toimintaan vaikuttavat esimerkiksi lääkeaine (kemiallinen yhdiste), annostelutapa (injektiona suoneen, suun kautta, iholle, suoleen, hengittämällä), muut nautitut lääkkeet ja lääkkeen saajan ominaisuudet. Useat lääkkeet aiheuttavat toivotun vaikutuksen lisäksi sivuvaikutuksia. (Lähde: Wikipedia)

HUOM! Tarkistathan lääkkeiden kohdalta sopivuuden itsellesi joko apteekista tai lääkäriltä! Otathan huomioon myöskin että kaikki lääkkeet eivät sovi kaikille, ja että lääkkeillä on myöskin yhteisvaikutuksia.

Information Käytetään sairauksiin

Sairaus Hlö:ä Koettu hyöty
Stub Virtsatieinfektio 2
232_rs Haavatulehdus 1
159_rs Paise 1
Stub Klamydia 1
202_rs Reaktiivinen niveltulehdus 1

Information Käytetään oireisiin

Ei tietoa

Keskustelu

1_s

Anonyymi
15. heinäkuuta

Onko näin että tämä lääke todella toimii klamydiaan? Itse kuullut että ainoa klamydiaan tehoava lääke olisi Zithromax. Mikä on totuus?

13_s

TriDoc
15. heinäkuuta

Ks kohta klamydia, juuri vastattu asiaa sivuavaan aiheeseen.