Betasercin vaikuttavana aineena on betahistiinidihydrokloridi, jonka vaikutusmekanismia ei huimauksen hoidossa tarkkaan tiedetä. Todennäköisesti vaikutus kuitenkin perustuu sisäkorvan verenkiertoa parantavaan vaikutukseen. Lääkettä käytetäänkin sisäkorvaperäisessä huimauksessa ja Ménièren taudin hoidossa. Ainoana lääkemuotona on nieltävä tabletti. Lääke saattaa aiheuttaa vatsavaivoja tai pahoinvointia, mutta näitä haittavaikutuksia pystytään ehkäisemään ottamalla lääke ruoan yhteydessä tai sen jälkeen.

HUOM! Tarkistathan lääkkeiden kohdalta sopivuuden itsellesi joko apteekista tai lääkäriltä! Otathan huomioon myöskin että kaikki lääkkeet eivät sovi kaikille, ja että lääkkeillä on myöskin yhteisvaikutuksia.

Information Käytetään sairauksiin

Sairaus Hlö:ä Koettu hyöty
Stub Menieren tauti 4
84_rs Ikähuonokuuloisuus 1

Information Käytetään oireisiin

Oire Hlö:ä Koettu hyöty
33_rs Korvien soiminen 1

Keskustelu

1_s

Anonyymi
22. elokuuta

Betaserc ei auta minulla yhtään mitään, vain pahentaa tinnitus-oireita.
Lääkärini sanoikin, että kaikille siitä ei ole hyötyä, ei kannata turhaan syödä, varsinkaan jos olo jopa pahenee.

13_s

TriDoc
22. elokuuta

Samansuuntaisia kokemuksia on myös käytännön lääkärillä lääkkeen vaikuttavauudesta tinnituksen hoidossa. On onneksi ihmisiä, jotka lääkkeestä hyötyvät, mutta useilla siitä ei ole mitään apua. Lääkkeen vaikutuksella toivotaan olevan apua sisäkorvan pienten suonien verenkiertoon ja sitä kautta ehkäisevän sisäkorvan rappeutumisprosssia ja sen mukanaan tuomaa korvien soimista. Toivottu vaikutusmekanismi on siis aika melko toiveikas tavoitteisiin nähden, eikä käyttöä kannata jatkaa, jos ei koe lääkkeellä oiretta helpottavaa vaikutusta.

1_s

Anonyymi
25. tammikuuta

Miten alkoholin nauttiminen betaserc-kuurin aikana?