Avandamet sisältää vaikuttavina aineina rosiglitatsonia ja metformiinia. Rosiglitatsoni kohentaa elimistön kykyä käyttää insuliiniaan paremmin lisäämällä elimistön insuliinin vaikutuksia kudoksissa. Metformiini taas alentaa veren sokeri- eli glukoosipitoisuutta vähentämällä glukoosin tuotantoa maksassa, vähentämällä glukoosin imeytymistä suolistosta, lisäämällä glukoosin poistumista soluihin verenkierrosta ja lisäämällä elimistön insuliinin vaikutuksia. Lääkettä käytetään tyypin 2 diabeteksen hoitoon. Avandametia on saatavana ainoastaan suun kautta otettavana tablettina.

Annostus on yksilöllinen ja lääkäri määrittää kullekin sopivimman annostuksen. Avandamet tulisi ottaa mieluiten ruoan yhteydessä tai heti sen jälkeen lääkkeen aiheuttaman pahoinvoinnin ja ripulin välttämiseksi. Nämä haittavaikutukset ovat voimakkaimmillaan hoidon alussa ja yleensä vähenevät hoidon kuluessa. Muita yleisimpiä haittavaikutuksia ovat turvotus, ummetus, painon nousu, huimaus ja kolesteroliarvojen huononeminen.

HUOM! Tarkistathan lääkkeiden kohdalta sopivuuden itsellesi joko apteekista tai lääkäriltä! Otathan huomioon myöskin että kaikki lääkkeet eivät sovi kaikille, ja että lääkkeillä on myöskin yhteisvaikutuksia.

Information Käytetään sairauksiin

Sairaus Hlö:ä Koettu hyöty
41_rs Metabolinen oireyhtymä 1
52_rs Aivohalvaus 1
57_rs Ohimenevä aivoverenkiertohäiriö 1

Information Käytetään oireisiin

Ei tietoa

Keskustelu

Aiheesta ei ole viestejä