Aurorix -lääkkeen vaikuttava aine on moklobemidi, joka estää keskushermoston MAO-entsyymin toimintaa, jonka seurauksena erilaisten välittäjäaineiden (serotoniini, noradrenaliini, dopamiini) vaikutukset lisääntyvät. Moklobemidia käytetään masennuksen ja sosiaalisten tilanteiden pelon hoitoon. Masennuksessa Aurorix -lääkkeen vaikutus alkaa usein jo ensimmäisellä viikolla, kun taas sosiaalisten tilanteiden pelkoa hoidettaessa vaikutus ilmenee huomattavasti myöhemmin.

Muiden masennuslääkkeiden tapaan Aurorix -hoidon aloitus ja lopetus tulee tehdä varovaisesti asteittain lääkärin kontrolloimana. Moklobemidillä on yhteisvaikutuksia selegiliinin, joidenkin kipu- ja yskänlääkkeiden, tulehduskipulääkkeiden ja simetidiinin kanssa. Lisäksi hoidon aikana suositellaan varovaisuutta kypsytettyjen juustojen kanssa. Moklobemidi tulee ottaa ruoan jälkeen.

HUOM! Tarkistathan lääkkeiden kohdalta sopivuuden itsellesi joko apteekista tai lääkäriltä! Otathan huomioon myöskin että kaikki lääkkeet eivät sovi kaikille, ja että lääkkeillä on myöskin yhteisvaikutuksia.

Information Käytetään sairauksiin

Sairaus Hlö:ä Koettu hyöty
5_rs Masennus 2
101_rs Pitkäaikainen masennus 1
102_rs Kaamosmasennus 1

Information Käytetään oireisiin

Ei tietoa

Keskustelu

Aiheesta ei ole viestejä