Ariceptin vaikuttavana aineena on donepetsiili ja sitä on saatavana sekä nieltävänä että suussa sulavana tablettina. Donepetsiili hidastaa Alzheimerin taudin etenemistä ja vähentää sen oireita lisäämällä aivoissa olevan asetyylikoliini –nimisen välittäjäaineen määrää.

Lääkitys aloitetaan pienemmällä annoksella, jonka jälkeen sitä asteittain nostetaan ylläpitotasolle. Lääkkeen suositellaan yleisimmin otettavaksi illalla ennen nukkumaanmenoa. Lääkkeen vaikutuksen ilmeneminen on yksilöllistä, mutta yleisimmin se ilmenee noin kolmen viikon käytön jälkeen.

Lääkityksen lopetus tulee tehdä varovaisesti lääkärin ohjeiden mukaan. Yleisimmät haittavaikutukset donepetsiilillä ovat huimaus, lihaskrampit ja ruoansulatuskanavan haitat, kuten esimerkiksi pahoinvointi. Haittavaikutukset yleensä häviävät tai lievittyvät käytön myötä.

HUOM! Tarkistathan lääkkeiden kohdalta sopivuuden itsellesi joko apteekista tai lääkäriltä! Otathan huomioon myöskin että kaikki lääkkeet eivät sovi kaikille, ja että lääkkeillä on myöskin yhteisvaikutuksia.

Information Käytetään sairauksiin

Sairaus Hlö:ä Koettu hyöty
14_rs Dementia 1
25_rs Alzheimerin tauti 1

Information Käytetään oireisiin

Ei tietoa

Keskustelu

Aiheesta ei ole viestejä