Lääke on Suomen lain mukaan aine tai valmiste, joka ehkäisee tai parantaa ihmisen tai eläimen elimistössä sairautta tai tämän oiretta taikka auttaa sairauden tunnistamisessa taikka muuttaa elintoimintoja.

Lääke voi olla yhtä tai useampaa lääkeainetta sisältävä valmiste, luontaistuote tai biologinen valmiste, esimerkiksi rokote. Lääkeaine on lääkevalmisteen vaikuttava aine. Se on rakenteeltaan tunnettu kemiallinen yhdiste, joka on valmistettu synteettisesti tai on peräisin luonnosta.

Lääkkeen toimintaan vaikuttavat esimerkiksi lääkeaine (kemiallinen yhdiste), annostelutapa (injektiona suoneen, suun kautta, iholle, suoleen, hengittämällä), muut nautitut lääkkeet ja lääkkeen saajan ominaisuudet. Useat lääkkeet aiheuttavat toivotun vaikutuksen lisäksi sivuvaikutuksia. (Lähde: Wikipedia)

HUOM! Tarkistathan lääkkeiden kohdalta sopivuuden itsellesi joko apteekista tai lääkäriltä! Otathan huomioon myöskin että kaikki lääkkeet eivät sovi kaikille, ja että lääkkeillä on myöskin yhteisvaikutuksia.

Information Käytetään oireisiin

Ei tietoa

Keskustelu

1_s

Anonyymi
19. marraskuuta

Söin kymmenen päivän kuurin Amoxin Compia 500mg 3 kertaa päivässä. Käytän Cypretyl merkkisiä e-pillereitä. Lääkeselosteessa lukee että Amoxin voi vaikuttaa ehkäisytehoon. Kauanko pitäisi käyttää lisäehkäisyä Amoxin kuurin jälkeen?

13_s

TriDoc
20. marraskuuta

Amoksisilliinilla ja muilla laajakirjoisilla penisilliineillä voi olla satunnaista vaikutusta ehkäisytehoon e-pillereiden käytössä, mutta lopullisesti lienee varmistamatta, johtuvatko syntyneet harvat raskaudet e-pillereiden unohtamisesta tai todellisesta lääkkeiden yhteisvaikutuksesta.
Joka tapauksessa amoksisilliinikuurin yhteydessä lisäehkäisystä on siksi suositettu huolehdittavan lääkehoidon ja hoidonjälkeisen viikon ajan. Tämän jälkeen voi palata turvallisesti entiseen ehkäisylääkeannosteluun.

2_s

SMaria56v
9. maaliskuuta

Voinko käyttää Amoxin comp 875 mg -kuurin kanssa Imodiumia? Sain Amoxin-kuurin eilen poskiontelotulehdukseen ja tänä aamuna, 2 tabletin jälkeen siis, sain ripulin. Epäilen syyksi lääkettä, mutta voihan tämä olla flunssan ilmenemistäkin. Haluaisin vain tietää, viekö Imodium-tabletti tehon penisilliinistä?

2_s

SMaria56v
11. maaliskuuta

No joo. Tuo Amoxin comp vaihdettiin pelkkään Amoxin-kuuriin ja sain ohjeen lääkäriltä puhelimitse, että Imodiumiakin voi ottaa. Otin yhden ja nyt Amoxin-vaihdon jälkeen vatsa tuntuu rauhoittuneen. Ehkä tämä tästä.