Kahden diureetin yhdistelmää käytetään yleensä silloin, kun diureetteja joudutaan käyttämään suuremmilla annoksilla ja pitkäaikaisesti tai muutoin kaliumia poistuu elimistöstä paljon tai kaliumpitoisuuksien pysyminen tasaisena on erityisen tärkeää. Suomessa yhdistelmävalmisteita ovat tiatsidin ja kaliumia säästävän diureetin yhdistelmä, jotka sisältävät amiloridin ja hydroklooritiatsidin tai triamtereenin ja trikloorimetiatsidin. Lisäksi on furosemiidiin eli loop-diureettiin yhdistetty kaliumia säästävä diureetti triamtereeni.

HUOM! Tarkistathan lääkkeiden kohdalta sopivuuden itsellesi joko apteekista tai lääkäriltä! Otathan huomioon myöskin että kaikki lääkkeet eivät sovi kaikille, ja että lääkkeillä on myöskin yhteisvaikutuksia.

Information Käytetään sairauksiin

Sairaus Hlö:ä Koettu hyöty
Stub Sydämen vajaatoiminta 1
152_rs Verenpainetauti 1

Information Käytetään oireisiin

Ei tietoa

Keskustelu

1_s

Anonyymi
13. helmikuuta

Miten on luin äsken jostain sivustolta, että kun sairastaa osteoporoosia silloin ei tule syödä diureetteja joissa vaikuttavana aineena on furosemidiä. Johtuukohan minun osteoporoosini diureettien syömisestä.

1_s

Anonyymi
13. helmikuuta

Mistä johtuu hajuhallusinaatio. Olen usein ennen nukahtamista haistanut tupakansavunhajua. Naapuri on 50m päässä, en edes tiedä polttavatko tupakkaa. Voiko tällaisen kuvitella vai onko se merkki jostain sairaudesta.