Alpratsolaami voimistaa keskushermostossa olevan hillitsevän GABA-välittäjäaineen vaikutuksia, minkä seurauksena tulee yleinen tuskaisuuden ja ahdistuksen helpottaminen, unettava ja lihaksia rentouttava vaikutus. Alpratsolaamia käytetäänkin tämän vuoksi paniikkihäiriöiden, tuskaisuus- ja ahdistuneisuustilojen hoitoon.

Se voi aiheuttaa riippuvuutta pitempiaikaisessa käytössä, minkä vuoksi sitä ei saisi omin päin lopettaa vaan asteittain lääkärin opastuksella. Hengitysvaikeudet, maksan vajaatoiminta, päihdeongelma sekä myesthenia gravis voivat olla esteitä lääkkeen käytölle. Alpratsolaamin kanssa ei myöskään saa käyttää alkoholia.

HUOM! Tarkistathan lääkkeiden kohdalta sopivuuden itsellesi joko apteekista tai lääkäriltä! Otathan huomioon myöskin että kaikki lääkkeet eivät sovi kaikille, ja että lääkkeillä on myöskin yhteisvaikutuksia.

Keskustelu

1_s

Anonyymi
7. heinäkuuta

Kysymys? Onko kenelläkään kokemuksia Alproxin käytöstä suhteessa urheilusuoritukseen (tarkemmin uinti).t. Jaakkonator

11_s

Rituli
3. kesäkuuta

Onko kenelläkään Alproxin satunnaisesta,ei siis jatkuvasta käytöstä ja onko se niin toiminut ja ollut apua sillä tavalla,jos oireet ei ole jatkuvia,eikä haluaisi jatkuvaa käyttöä,siis sen auttavasta vaikutuksesta,vain tarvittaessa ?

2_s

f31-3342
14. kesäkuuta

mulla alprox ainakin helpottaa oloa aina tarvittaessa.

11_s

Rituli
14. kesäkuuta

Minusta myös tuntuu,että siitä on apua ihan vaan satunnaisessakin käytössä,millaista annostusta käytät kerralla ? Minä 0.5-5 mg siis pieni annos !

2_s

f31-3342
16. kesäkuuta

mulla alprox on vielä pienemällä annostuksella 0.25 ja hyvin auttaa aina tarvittaessa.

1_s

Anonyymi
23. syyskuuta

auttaa hemmetin hyvin..mutta,ihminen vaan sekoilee...5mg ei oo pieni annos vierotus...tuskkaa,,,kestää pitkään, ennemmin vierottautuisin mistä tahansa huumeesta

6_s

Susihukka112
24. syyskuuta

Kyllä alpratsolaami valmisteet auttavat niin satunnaisessa kuin jatkuvassakin.