Allasterapialla tarkoitetaan vedessä tehtävää fyysistä lihas-tai liikeharjoittelua, joka muualla kuin vedessä voi olla vaikeampaa toteuttaa. Allasterapialla on merkitystä erilaisista liikuntarajoitteista kärsiville sekä vammoista toipuville ihmisille. Allasterapialla voi olla merkitystä leikkauksen jälkeisessä liikunnan lisäämisessä ja helpottamisessa sekä erilaisilla sairausryhmillä, kuten kroonista nivelsairautta ja neurologisia tiloja potevilla. Perusterveelle ihmiselle allasterapia ei ole terveyden hallinnassa välttämätön, mutta tarjoaa lähinnä mukavan elementin liikuntaan ja oman kehon harjoittamiseen

Keskustelu

1_s

Anonyymi
29. marraskuuta

Polven tekonivelleikkauspotilaille on jo tutkitusti saatu hyviä hoitotuloksia Jyväskylän liikuntalääketieteen tutkimuksissa potilaan osallistuttua ohjattuun allasterapiaan.

13_s

TriDoc
29. marraskuuta

Hyvä kirjautumaton käyttäjä! Jyväskylän liikuntalääketieteellinen tutkimus om mailman huipputasoa. Hoitonetin asiantuntija Jyrki Vähätalokin on samassa talossa koulutuksensa saanut. Mielellään kuulisimme pähkinänkuoressa ajatuksiasi ja yksilöintiä lisää hoidon tuloksellisuudesta!

1_s

Anonyymi
30. marraskuuta

Turussa ollut jo vuodesta 2004 allasryhmät ennen ja jälkeen tekonivelleikkauksen. Joukossa satoja polvipotilaitakin. Harmi kun ei ole ollut systemaattista tutkimusta ryhmissämme . "MUTUTUNTUMA" kuitenkin että tosi hyviä tuloksia kaikkienkin leikattujen kuntoutumisryhmissä. Vaatii paljon fysioterapeutilta joka ohjaa ryhmää ja aina päivittää tietonsa. Tekonivelkirurgia ja jatkohoito menee huimin harppauksin eteenpäin. Myös yksityissektorin ja potilasyhdistysten on päivitettävä tietonsa jopa vuosittain , virheellistä tietoa EI SAA ANTAA SAIRAILLE. Toivon että tämä palsta sellainen joka valistaa ja seuraa myös nivelrikon hoitosuosituksia.Turun allasryhmät hoidetaan Turun Seudun Nivelyhdistys ry toimesta ja osin Turun kaupungin ostopalveluina. Ryhmät ovat jatkuvia ja uusiutuu lähes joka viikko uusi tulee ryhmään ja vanhemmat siirtyvät leikkaukseen tai muihin allas tai kuivanmaanjumppiin. Ryhmiä viikottain 15.Kun kerätään samanlaisia ryhmään tulee vielä lisäksi vertaistukea ja kuullaan erivaiheessa olevien kuntoutumistarinoita. Vain hoitotieteellinen seuranta saa päättäjät ja leikatut ehkä uskomaan , miten tärkeää on potilaan myös sitoutua leikkauksen jälkeiseen omaehtoiseen kuntoutumiseen. Tekonivelleikkaukseen ei myöskään voi mennä valmentautumatta vaan potilaan on tiedettävä ja sitouduttava omaan hoitoonsa. Miksi odottaa hyviä hoitotuloksia jos ei itse halua kuntoutua kalliin leikkauksen jälkeen. Turussa on ensitietokursseja ollut jo 8 , säännöllisesti x2 vuodessa ja lisäksi "pikaensitietokursseja" väliajalla nivelneuvolassa. Ontuvia "eeriksoneja" emme halua vaan allasterapialla ja muulla jumpalla aktiiviasia liikkujia jotka usein vielä voivat palata työelämään takaisin. Seuraava ensitietokurssi 12.5.2009 TYKS auditoriossa , järjestää paikalliset endoproteesihoitajat ja Turun Seudun Nivelyhdistys ry www.goldenage.fi/tsny kurssi jopa maksuton! Terveisiä Jyrki Vähätalolle ja tervetuloa Turkuun tutustumaan aktiiviseen yhdistykseen ja liikuntaryhmiin! Liikunta otettu vakavasti ensi vuoden toimintaan mukaan nivelpotilaille Turussa! Hallituksessakin TSNY ry 2 fysioterapeuttia joista toinen endoproteesihoitaja ja toinen opiskelee nyt liikuntalääketiedettä Jyväskylässä!!!

1_s

Anonyymi
30. marraskuuta

Heitin tuon tiedon vaan tänne. Saimme siitä tiedon hallituksemme fysioterapeutilta joka opiskelee Jyväskylässä. Odotamme kirjallista materiaalia ja mietimme miten hyödyntää tutkimusta omissa Turun allasryhmissä. Turussa tehty vain AMK opinnäytetöitä allasryhmistä. No onhan tietty Kirsi Johanssonin väitöskirja 2006 "Ortopedisen potilaan ohjausta voidaan tehostaa" Potilasyhdistys voi tehdä paljon mikäli toiminnanjohtajana alan vankka asiantuntija , kuten lähes kaikissa potilasyhdistyksissä on jo nykyään, kiitos kaikille terveydenhuollon huippuosaajille jotka olette ottaneet työpaikan potilasjärjestöissä!!