Adartrelin vaikuttavana aineena on ropiniroli, joka vaikuttaa aivoissa luonnollisen dopamiini-nimisen välittäjäaineen tavoin. Ropiniroli auttaa levottomiin jalkoihin lievittämällä epämiellyttäviä oireita (esim. jalkojen kihelmöinti ja polttelu) ja helpottamalla nukkumista vähentämällä jäsenten liikuttamispakkoa.

Ropinirolihoito aloitetaan asteittain varovasti annosta nostaen, kunnes saavutetaan sopiva ylläpitotaso. Myös lääkityksen lopetus on syytä tehdä varovasti lääkärin ohjeiden mukaan. Lääkemuotona on suun kautta otettava tabletti. Lääke suositellaan otettavaksi juuri ennen nukkumaanmenoa, mutta voidaan ottaa kolmekin tuntia ennen nukkumaanmenoa. Vatsaärsytyksen vähentämiseksi lääke tulisi ottaa mieluiten ruoan yhteydessä.

Teho voi tulla viiveellä ja siihen saattaa kulua muutamia viikkoja. Yleisimpiä haittavaikutuksia ropinirolilla ovat pahoinvointi ja vatsakipu sekä uneliaisuus ja huimaus. Nukkumaanmennessä lääke ei yleensä hereillä ollessa aiheuta väsymystä, mutta kannattaa kuitenkin tunnustella vointiaan esimerkiksi autoilemaan lähtiessä.

HUOM! Tarkistathan lääkkeiden kohdalta sopivuuden itsellesi joko apteekista tai lääkäriltä! Otathan huomioon myöskin että kaikki lääkkeet eivät sovi kaikille, ja että lääkkeillä on myöskin yhteisvaikutuksia.

Information Käytetään sairauksiin

Ei tietoa

Information Käytetään oireisiin

Ei tietoa

Keskustelu

Aiheesta ei ole viestejä