Kalsiumkanavan salpaajiin kuuluvat amlodipiini, diltiatseemi, felodipiini, isradipiini, lerkadipiini, nifedeipiini, nilvadipiini, nisoldipiini ja verapamiili. Eri kalsiumkanavan salpaajat voivat poiketa toisistaan sydämen ja verenkierron vaikutukseen nähden. Niitä käytetään yleisesti kohonneen verenpaineen ja angina pectoriksen hoidossa.

Kalsiumkanavan salpaajat estävät kalsiumin virtauksen solun sisään sydämen ja verisuonten sileissä lihaksissa. Tällä on merkitystä kalsiumista riippuvaisten lihasten supistuksen heikentämiseen, jolloin verisuonet laajenevat ja sydämen supistustilavuus pienenee. Kalsiumkanavan salpaajat ovat astmapotilaille hyvä lääkeaineryhmä, sillä ne rentouttavat hieman keuhkoputkien sileää lihasta.

Kalsiumkaavan salpaajilla ei ole vaikutusta tahdonalaisten lihasten toimintaan. Huimausta voi esiintyä hoidon alkuvaiheessa, kuten kaikilla verenpainetta alentavilla lääkkeillä, ennen kuin elimistö tottuu alempaan verenpainetasoon. Tabletit on hyvä ottaa aamuisin.

HUOM! Tarkistathan lääkkeiden kohdalta sopivuuden itsellesi joko apteekista tai lääkäriltä! Otathan huomioon myöskin että kaikki lääkkeet eivät sovi kaikille, ja että lääkkeillä on myöskin yhteisvaikutuksia.

Information Käytetään sairauksiin

Sairaus Hlö:ä Koettu hyöty
152_rs Verenpainetauti 4
41_rs Metabolinen oireyhtymä 1
52_rs Aivohalvaus 1
57_rs Ohimenevä aivoverenkiertohäiriö 1

Information Käytetään oireisiin

Ei tietoa

Keskustelu

Aiheesta ei ole viestejä